Heeft u een vraag ? Misschien vindt u hieronder al het antwoord.

indien niet, aarzel dan zéker niet om ons te contacteren !

Moet er steeds iemand ter plaatse komen om een offerte te maken ?

Helemaal niet! In veel gevallen kunnen wij al een eerste richtprijs geven als u ons wat foto’s en afmetingen doorstuurt. Bij verdere interesse komen wij uiteraard graag eens bij u ter plaatse om de situatie in detail te bekijken. Wenst u echter onmiddellijk een bezoekje van 1 van onze specialisten ? Aarzel niet om ons te contacteren. Al onze offertes worden volledig vrijblijvend opgemaakt.

Hoe lang duurt het voor ik m’n offerte ontvang ?

Wij proberen alle offertes binnen de week uit te rekenen. Hoe meer info u ons doorstuurt, hoe sneller wij de offerte kunnen opmaken.

Kan ik een bestek voor de verzekering krijgen ?

Uiteraard ! Dit kost forfaitair 48 € + BTW en deze kost wordt integraal in mindering gebracht bij eventuele bestelling.

Kan er altijd worden gelakt ?

Voor buitenwerken zijn afhankelijk van het weer. Een in eigen ontwikkeld doorwerk systeem zorgt ervoor dat wij meestal onze planning kunnen aanhouden, maar bij té vochtig of slecht week kunnen wij niet lakken.

Wij moeten ook steeds rekening houden met het dauwpunt ! (wordt ook altijd door ons nagemeten)

Dauwpunt (volgens Frank Deboosere)

Moeten wij zelf iets voorbereiden ?

Nee. Onze mensen zorgen zelf voor het reinigen, ontvetten en schuren van de te behandelen vlakken. De dag voor onze komst alles een afwassen kan wel zeker geen kwaad.

Wanneer is de verf stofvrij ?

Na een korte droogtijd van ongeveer 20 min. is de lak reeds stofvrij. (en kan bvb de garagepoort worden geopend)

Kan schade ook worden hersteld ?

Niet tegenstaande de schade (na bvb inbraak) soms onherstelbaar lijkt kunnen wij in veel gevallen het oppervlak perfect herstellen.

Kan ik de folie zelf aanbrengen ?

Neen. Onze monteurs hebben een doorgedreven opleiding genoten bij 3M en zijn daardoor ook officieel erkend plaaster. Het monteren van de folie vereist echt vakmanschap.

Is de folie duurzaam ?

DI-NOC Architectural Finishes heeft een perfecte weerstand tegen water, vuil en slijtage. Gedekt door 12 jaar garantie voor gebruik binnenshuis en 5 jaar voor buitengebruik, maken deze folies gebruik van de geavanceerde technieken van 3M om uitstekende kwaliteit en duurzaamheid te bieden.

Waarom voor folie kiezen ?

Voor renovaties: Lichtgewicht en zelfklevend, DI-NOC kan aangebracht worden op locatie, op bestaande ondergronden, wat arbeidskosten en materiaalkosten bespaart in vergelijking met natuurlijke materialen. Met DI-NOC producten creëert u een complete nieuwe stijl, snel en tegen lage kosten. Dankzij de ongewoon sterke gelijkenis met natuurlijke materialen blijft de uitstraling behouden. Voor nieuwbouw: Wellicht heeft u de voorkeur voor de authenticiteit van echt hout, metaal of steen. Dat is niet meer dan normaal. Gebruik deze voor specifieke delen. Gebruik DI-NOC Architectural Finishes op de overige plaatsen. U krijgt lagere kosten, een kortere bouwtijd, duurzaamheid – met behoud van de esthetische uitstraling die gewenst is

Voor elk budget ?

U krijgt de volledige visuele impact van natuurlijke materialen zoals hout, metaal en steen voor een fractie van de kosten. Het aanbrengen van DI-NOC Architectural Finishes direct op de ondergrond – inclusief plafondtegels en gipsplaten – bespaart tijd, geld en maakt applicatie snel en eenvoudig.

Wat zijn de specifieke voordelen van deze folie ?

Lichtgewicht : De beperkte dikte maakt toepassingen mogelijk die lichter zijn in gewicht dan traditionale materialen. DI-NOC producten zijn makkelijk te behandelen en verwerken. Flexibel: Perfect binnen en buiten. Op vlakke oppervlaktes, of op complexere hoeken. Perfect voor muren, plafonds, meubels of armaturen. Het vinyl materiaal is verbazingwekkend flexibel. Samen met 3M Comply™ Adhesive Technology is een snelle, makkelijke en luchtbubbel-vrije applicatie verzekerd.

Is er een ruime keuze ?

Er zijn meer dan 500 patronen DI-NOC Architectural Finishes, waar er altijd één voor u bij zit.

Kan er worden gestraald in een bewoond huis ?

Ja, dit kan mits de juiste voorbereiding. De ruimtes waar gewerkt wordt moeten leeg zijn en worden dmv afplakken afgeschermd van de aanpalende ruimtes.

Kan iedere houtsoort worden gestraald ?

Indien het gaat om een zachte houtsoort met vele lagen verf dient er eerst een test te worden gedaan omdat niet alle verven hetzelfde zijn. Bij twijfel zetten wij trouwens altijd eerst een staal.

Hoe groot is de vervuiling bij mij te plaatse ?

De desbetreffende ruimte (hall, keuken, …) wordt door ons zo goed als mogelijk ‘afgesloten’ om de aanpalende ruimtes stofvrij te proberen houden. De werkruimte zelf wordt na elke werkdag volledig vuilvrij gemaakt. Stofaanslag op de muren is niet te vermijden. Mocht er dus nog moeten worden geschilderd of behangen, dan raden wij aan om daarmee tot na de werken te wachten.

Kunnen wij na de behandeling van een trap ’s avonds al terug naar boven ?

Ja, dit is geen enkel probleem !

Wordt de folie enkel op glas toegepast ?

De tijdelijke beschermfolie kan even goed gebruikt worden voor het beschermen van architectonische betonelementen zoals balkons, terrassen, bloembakken, trappen, … en zelfs sanitair. Aarzel niet om ons te contacteren voor een demonstratie.

Bij welke temperatuur kan de folie worden gespoten ?

De temperatuur van het te beschermen oppervlak moet + 5°C bedragen.

Bij welke temperatuur kan de folie worden verwijderd ?

Een temperatuur van > 2°C is vereist. Onder deze temperatuur verliest de folie een deel van haar flexibiliteit.

Hoe lang kan de folie op het oppervlak blijven ?

Zonder probleem tot 12 maanden.

Welke types graffiti kunnen worden verwijderd ?

In principe alle types ! De meeste graffiti is gemaakt met verf spuitbussen. Deze kunnen wij verwijderen ongeacht de ondergrond. Ook graffiti gemaakt van verfstiften en inkt zijn voor ons geen probleem. Indien krassen gebruikt zijn in de graffiti dan zullen wij eerst de desbetreffende ondergrond moeten bekijken alvorens we kunnen aangeven of deze door ons te verwijderen/ te herstellen is of niet.

Wat als het glas beschadigd is ?

Wij kunnen dit in veel gevallen herstellen door het te polieren. In het ergste geval kunnen wij ook het glas vervangen

Milieuvriendelijke materialen ?

Om de graffiti te verwijderen maken wij gebruik van een straalmiddel, waarbij de graffiti door middel van milieuvriendelijk granulaat en onderdruk uit de ondergrond wordt gezogen. Bij deze manier van graffiti verwijderen komen geen afvalstoffen vrij.

Moeten wij zelf iets voorzien voor tijdens de werken ?

Tijdens het verwijderen van de graffiti zal gebruik gemaakt worden van stroom en water. Dit dient door de klant te worden voorzien.

Welke glassoorten kunnen worden bewerkt ?

In principe kan elk glas worden bewerkt. Alleen bij de aanwezigheid van een eventuele coating op het glas moet worden uitgesloten, aangezien deze kan worden beschadigd door het bewerken van het glas.

Wat is het voordeel om een ruit te laten renoveren ipv te vervangen ?

Het levert een kostenbesparing op van 30 tot 95%. Daarnaast is de uitstoot van CO2 ca. 0,5 kg per kg glas. Het renoveren is een zeer milieubewust en ecologisch alternatief.

Andere bedrijven hebben reeds getracht krassen te verwijderen, zonder resultaat. Kan lensvormig of swirl-vorming nog hersteld worden ?

Ja, in de meeste gevallen kunnen we deze beschadiging volledig onzichtbaar herstellen.

Kunnen voelbare krassen verwijderd worden ?

Ja, tenzij deze tegen, de rand zitten. Dan moeten we de glaslat of het glas tijdelijk demonteren.

Ik heb een oldtimer. Is het mogelijk om dat glas te renoveren ?

Ja, dat kan in de meeste gevallen zonder problemen of beperkingen.

Er zit een soort aanslag op mijn glas en het heeft een dof uiterlijk. Kunnen jullie dit nog herstellen ?

Ja, afhankelijk van de diepte van de vervuiling kunnen we dit renoveren of uitschuren.

Onze etalageruit (winkelruit) is bekrast, kan dit worden hersteld ?

Ja, dit kunnen we onzichtbaar repareren tegen een fractie van de nieuwwaarde van het glas. We werken met een droog systeem, er zal geen of een zéér beperkte overlast zijn voor uw klanten.

We hebben zuur (ets-graffiti) in het glas, kunnen jullie deze glasbeschadiging wegwerken ?

Ja, dit is een van onze specialiteiten om dit onzichtbaar te herstellen.

We hebben putjes in het glas door lasspetters of slijpwerk, zijn deze nog te verwijderen ?

Ja, in veruit de meeste gevallen kunnen we dit onzichtbaar verwijderen. Indien de inbranding van heel dichtbij heeft plaatsgevonden kan het gebeuren dat het té diep zit en onbereikbaar wordt.

We hebben een zwembad met kalkaanslag op het glas, is dit te verwijderen ?

Ja, hiervoor hebben we een speciale methode ontwikkeld waardoor we het glas weer geheel helder krijgen. De kosten zijn veel lager dan het vervangen van het glas.

Is glasrenovatie mogelijk bij een gebarsten ruit ?

Nee, glasrenovatie is enkel mogelijk indien er geen sprake is van breuk of stervormige beschadigingen in het glas.

Sommige bedrijven geven aan de kras in vlak glas op te vullen. Kan dat ?

Nee, het vullen met hars blijft altijd zichtbaar doordat hars een andere lichtbrekingsindex heeft dan het glas zelf. Bij autoruiten valt dit minder op omdat het een gelaagde, bolle ruit is. Het smelten van glas zodat het terugvloeit is onmogelijk. Door de zeer hoge temperatuur die hiervoor benodigd is, zou er een thermische breuk ontstaan in het glas.

Repareren jullie ook een ster of scheur in de voorruit van mijn auto ?

Nee, dat is een andere methode waarin andere bedrijven gespecialiseerd zijn. Wij kunnen alle soorten glas herstellen zolang er geen ster of barst in het glas zit.

Wat als glas polijsten/polieren niet lukt ?

Het polieren/polijsten van glas is de meeste gevallen een allerlaatste oplossing waardoor het vervangen van het glas kan worden vermeden. In 90% van de gevallen kunnen wij de schade naar tevredenheid wegwerken.

Dit lukt echter niet altijd. Wij kunnen bijgevolg niet verantwoordelijk worden gesteld voor bestaande schade die niet kan worden verwijderd en/of voor schade van gelijk welke aard dan ook die ontstaat tijdens en/of door het polieren (ook al impliceert dit alsnog het vervangen van het glas).